Våra priser: mjukband 150 kr + porto, e-bok 50 kr. Smidig beställning och betalning. Alltid billigast! Boken direkt hem i din brevlåda.    KÖP direkt från Exilium förlags nätbokhandel
(jfr priser:  
Adlibris e-bok 104 kr    Bokus mjukband Dubbeldöd 216 kr)

Serien Herman Hansson kriminalromaner

3a450e22896c302a188e87d33158671b38d9232a_thumbDubbeldöd med Citymord av Sigrid Anders

I Stockholm en vinter försvinner gifta medelålders kvinnor. ”Jag går bara och handlar”, säger de. Sedan är de borta.
Det handlar om helt vanliga arbetande mammor med tonårsbarn. Utredande polis Herman Hansson får inget grepp om motiven till försvinnandena. Till sin hjälp får han den forensiskt utbildade polisassistenten Anna Ljung, en lång rödhårig kvinna från Gotland. Hon går inte så bra ihop med Kim Petersén.
Kim Petersén är rörmokare på Polishuset dagtid. Kim kämpar mot kalla frusna rör och sprickor i väggarna med sina värkande handleder. Drömmen är att bli en halv meter längre. En sådan operation kostar mycket pengar. På kvällstid knäcker Kim extra som spökskrivare. Matteläraren Thompson köper tjänsten. Han vill ha deckaren Citymord skriven i sitt namn. Kim skriver om en mördare som har drag lånade av Anna Ljung.
Dubbeldöd  är två deckare i en. Dubbeldöd som handlar om en gigantiskt ekonomisk svindel. Citymord handlar om unga flickors utnyttjande vid Stureplan.  Dubbeldöd finns som bok och e-bok

9789187511097_200_hallplats-attehogsgatan_haftad2. Hållplats Ättehögsgatan av Sigrid Anders

Herman Hansson med teamet Anna Ljung och Kim Petersén, som nu blivit forensisk polis, är i Göteborg. Där är det någon som går in i singelkvinnors lägenheter under dagtid, kokar kaffe, äter lite grann, läser tidningen och sedan går innan lägenhetsinnehavaren kommer hem från jobbet. Obehaget är stort hos de drabbade.Av en slump får Hansson en anmälare på sitt rum. Han har inte hjärta att inte lyssna på egendomligheterna.
Samtidigt, på den så kallade Kullen mellan villor och flerfamiljshus på Ättehögsgatan, blottläggs kvarlevorna av ett barn. Skelettdelarna är sköra. På grund av vind, regn och omständigheterna där det hittas är det svårt att åldersbestämma hur gammalt barnet var när de t dog.
En rad frågor ställs. Varför har ingen anmält ett barn försvunnet? Vad hette det? Hur dog det?
Ljung får uppgiften att dels könsbestämma barnet, dels slå fast dess ålder. När nyheten om fyndet står i tidningen blir en rad människor oroliga. Vad var det som hände den där dagen på Kullen? Vem gjorde vad?
Hållplats Ättehögsgatan finns som bok och e-bok.  
Recensioner :  Litteraturmagasinet                         
Svenska Deckarakademin.  CrimeGarden  och  Tankar ut en samlares hjärna
Fler recensioner finns på boksidorna, tryck på omslagen

16113_pod_coverMARIONETT kriminalroman av Helena Sigander

Polisintendent Maria Louisa Magnusson är gruppbefäl på en närpolisstation på Kungsholmen i Stockholm. Hennes unga poliser är dugliga i tjänsten, mindre  ordning har de i privatlivet. Magnusson får gripa in när förhållanden som borde hållas havererar.
Maria Louisa Magnusson och hennes poliser brottas med uppgiften att lösa flera mord. Mordoffren har inget gemensamt. De ser ut som isolerade brott, tills en plan skymtar vilket sätter poliserna under tidspress.
Magnusson hamnar själv i skottgluggen. Det har det goda med sig att hennes familj , de tjugoåriga trillingarna och maken som hon kastat ut, sluter upp kring henne även om familjen inte längre är den hon drömmer om.
Parallellt med inringandet av mördaren följer man den pågående rättegången. Familjehemligheter kommer i dagern. Kärlek, avundsjuka, behovet att behärska andra är drivkrafter i skeendena … som ändå inte leder polisgruppen i rätt riktning. Man får också höra mördarens motiv till de okänsliga morden.
Samtidigt med mordutredningarna finns ett hot om storbrand. En pyroman går lös. Var ska vederbörande slå till? Varför?  En recensent valde MARIONETT som den tredje bästa deckaren i Sverige 2008. Nu finns den i denna omskrivna och uppdaterade version, både som bok (mjukband 150 kr + porto) och e-bok.
Jämför priset på  Adlibris 230 kr  

 

Serien Eva S:t Clair deckarna         
        

Varsel om mord medel1. Varsel om mord av Helena Sigander

Eva S:t Clair är före detta polis och numera egen företagare i detektivbranschen. Hon blir involverad i  ett bröllop som ingen verkar engagera sig i. Bruden, en före detta klasskamrat till Eva, är rädd för  sitt liv. Hon är en rik flerfaldig änka. Eva tar motvilligt jobbet som hennes livvakt.
I en vacker herrgård i Sörmland utspelar sig detta i början lågmälda, sömniga, somriga familjedrama. När ett upphängt lik hittas i skafferiet i det stora köket hettar det till.
Hett blir det också i Eva så snart hon inser att polisinspektör Tor Bonde är utredningsledare i fallet.
Detta är första boken om deras kärleksförhållande. I Varsel om mord introduceras också Sveriges smartaste polischef, Tors ex, Barbara Bonde. Varsel om mord är en nyutgåva som bok och e-bok (f.d. Döda män vittnar inte)

 

3fbbf861a036cdc659de18d4cd137feb9b0f8d12_thumb2. Vilseledd av Helena Sigander

En snart pensionerad kvinna i Bromma misstänker sin make för otrohet. Hon finner det otroligt men kan inte förklara hans besynnerliga förehavanden på annat sätt. Maken är lärare i svenska och litteratur och hon misstänker att det  är en kvinna i Poesigruppen som lockar honom.
Hon kontaktar privatdetektiv Eva S:t Clair för en diskret övervakning. Fallet leder in i skolans värld, dess heliga lärarrum, dess ologiska lojaliteter.
En blondin hittas mördad i sitt hem. Detaljerna är bisarra, ett festligt dukat bord, packade väskor och brutal död i sovrummet. Mycket snart upptäcks en ny brottsplats. Det dukar bordet, vin och mat och en brutalt mördad blondin i sovrummet.
Blonda Evas förhållanden med kriminalpolisen Tor Bonde genomgår en prövning när Evas rödhårige noble kusin plötsligt kommer till Sverige. Han har dåligt samvete för att han kommer att snuva Eva på hennes fars slott i England.
Vilseledd är en nyutgåva, bok och e-bok ( f.d. I döda blondiners sällskap)

9027e9bc9b1d3aab07478da910d1ab2377f3d76f_thumb-13. Ridå – tre fristående fall för Eva S.t Clair av Helena Sigander

Hydrofobi.  I den förmögna företagarfamiljen Lundell har fadern och ena dottern omkommit i olyckor. Kvarvarande dottern söker terapeutisk hjälp i sorgearbetet. I en rofylld spa-miljö märker hon inte faran, girigheten, upphovet till allt ont.

Ridå. Ljuset släcks i salongen. Pjäsen börjar. Skådespelare och scenarbetare rör sig ljudlöst bakom scenen, alla inne i arbetet med det minutiöst utarbetade schemat. Entréer. Sortier. Den beryktade scenen kommer, den som publiken kommit för att se. Huvudrollsinnehavaren håller upp en spruta. Den glimmar till. Han gör en grimas mot Eva S:t Clair som fått biljetten på första raden av honom.  Han sticker in nålspetsen i en ven. Publiken håller andan. Ska högmod gå före fall …

Vinsten. En svartsjuk hustru beställer ett mord på en slampa som har en affär med hennes man men ångrar sig.Eva S:t Clair engageras för att söka upp den kontrakterade mördaren i under världen för att stoppa mordet. Det är för sent. Fruktansvärda följdverkningar kostar liv och blod i Stockholm samt under en misslyckad solresa till Kanarieöarna.
Ridå finns som bok och e-bok

56649270b45a5a64dd02d832109f3e90df52ff02_thumb4. Mord på väg av Helena Sigander

Länsväg 263 vrider sig som en orm genom ett obebyggt skogslandskap inte långt från Stockholm. Trafiken är gles på sträckan. Sven Eklund sitter framåtlutad över ratten, kisande genom höstdimman. Han vet att den som pedantiskt kontrollerar sig liv kan dölja en chockerande livslögn. Han har lyckats med det en lång tid. En smula oroande är samtalen han haft men han hoppas att rutinerna ska återgå till det normala.
På avstånd skymtar han en person på vägen. Han saktar automatiskt ned och stannar. Utan en tanke på att ett mord kan vara på väg öppnar han bildörren.

Privatdetektiv Eva S:t Clair dras in i en pågående mordserie med rötter i ett dubbelmord för trettiosju år sedan. Mordutredningen leds av poliserna Tor Bonde och hans ex Barbara Bonde.
Mord på väg finns som bok och e-bok.

våld vid vatten e-bok medel-15. Våld vid vatten av Helena Sigander

En fristående thriller där Eva tjänstgör som polis i Hälsingland

Irma Olsson är sexberoende. Hon döljer det för sin make Harry. Men i hans kamrat Kalle Tryggs famn får Irma tillfredsställelse. Kalle Trygg visar sig inte ha förstått att han för henne enbart är älskare, inget mer. Hon älskar Harry. Kalle utsätter Irma för en hämnd som det tar henne många år att rehabilitera sig från.
Så kommer möjligheten för Irma att hämnas. Hon packar ned ett gevär i bilen och kör mot Hälsingland.
Byn dit hon är på väg har en hederskultur som är obegriplig för Irma. Det finns ett gäng män som i generationer har ”tagit för sig”. Kalle Trygg är en av dem. Flickor och kvinnor förväntas tiga om de utsätts för våld.
Oväntade händelser i bygden får Irmas kontrollerade hämndaktion att haverera. Skoningslös vrede och kall död sveper genom samhället med de märkbart ljusbleka människorna och vänder upp och ned på den rådande manliga hierarkin.
En av de två poliserna är Eva S:t Clair. Hon är från Stockholm, en outsider, liksom journalisten Lasse Backlund, som väntar på scoopet som ska honom tillbaka till huvudstaden. Han möter Irma. De tillbringar en natt tillsammans.
I en eskalerande händelsekedja länkas olika öden till det rafflande slutet … Våld vid vatten finns som bok och e-bok.

9789187511080_200_morden-i-finnmarken_haftadMorden i Finnmarken av Kjell E. Genberg

Genberg dramatiserar händelserna kring de så kallade morden i Finnmarken, autentiska kriminalfall vilka utspelade sig omkring 1912. Händelserna pågår i ungefär femton år i Dan Anderssons trakter kring Skattlösberg, Grangärde och Ludvika men också på fängelset Långholmen i Stockholm, i Göteborg och i den amerikanska gangsterstaden Chicago.

I Finnmarken är Lasse Enskog en ökänd figur, en farlig vilde, kvinnoplågare, hembrännare och dråpare.
Styvsonen Axel, som blir romanens huvudperson,  drömmer om att bli älskad av en kvinna men hur han än imiterar äldre karlars sätt mot kvinnor blir han ratad. Han önskar sig frihet. Han tror sig hitta den genom att bli fotograf.

En insiktsfull och dramatisk historia om människor som levde för inte alltför länge sedan, i en tid så olik vår egen men på något vis ändå så lik.
Morden i Finnmarken finns som bok. Kjell E. Genberg har skrivit fler än 250 böcker sedan debuten 1966.  Kjell E Genbergs hemsida
KÖP                      Recension Tidningen Kulturen

främling
Främlingen från en annan värld av Kjell E Genberg.

KÖP och ladda ned som e-bok

Det handlar om hämnd.
Unge Benji Hogg söker efter sin moders mördare. När han finner honom är det på en planet med grön himmel. Ensam men envis tänker Benji enbart på att göra slut på mördaren. Av en slump träffar han erfaren jägare. De blir vänner och den vänskapen visar sig har stor betydelse i flera avseenden i Benjis utsatta liv.
Främlingen från en annan värld finns som e-bok.
Recension april 2013: Dast Magazine