6875_pod_coverDOSAN, Helga Gregorius berättelse
av Helena Sigander

Helga är sjutton år 1901. Föräldrarna är av lägre medelklass. De har inga planer på att hjälpa Helga till en utbildning. Själv drömmer hon om att bli pilot, lärarinna, helst sjuksköterska som kommer att behövas i kriget som kanske kommer.

Norge vill göra sig fritt från unionen med Sverige. Norrmännen rustar. Det är en turbulent tid som Helga småningom blir medveten om. Föräldrarna dör.

Helga vågar inte ta steget till ett samvetsäktenskap med studenten hon är förälskad i trots att hennes mer erfarna kusin Karolina uppmuntrar henne till det. Helga väljer en mogen man, pastor Gregorius. Äktenskapet ger henne varken sexuell njutning eller intellektuell bildning som hon trott. Hon blir älskarinna till en fäktmästare …

Dosan Helga Gregorius berättelse är en spegling av romanen Doktor Glas av Hjalmar Söderberg, skriven ur ett feministiskt genusperspektiv.
Recensioner och provläs romanen.

Mjukband. 305 sidor.  Pris i Exilium förlags nätbokhandel 150 kronor + porto. E-bok pris 50 kronor, ladda ned direkt.  Jämför priset på  Adlibris 

Finns som LJUDBOK bl a på Bokus

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är sigillet-mjukband-HEMSIDA-639x1024.jpgSIGILLET Helga Gregorius berättelse
av Helena Sigander

1905 är Helga gravid med sin älskares barn. Hon kommer till  ett kvinnohus i Karlstad. Dit kommer den svenska och den norska delegationen som ska diskutera unionsupplösningen. Både Fritz och Carl-Evert finns med bland de svenske.
Sigillet blev bokbloggarnas favoritroman 2019
Finns som LJUDBOK bl a Bokus

Läs på BOKTUGG

15947_pod_cover-1Hångel krångel
av Filippa Kaer

Jasmine Elisabeth Lind arbetar med att diarieföra bygglovshandlingar på Stadsbyggnadskontoret. Det är högar av inskickade papper som bäst hanteras då de legat till sig ett tag.

Jasmine är singel, skild från Fred, en ständigt rusiga man med poesi på läpparna. Jasmine bor på en ö i centrala Stockholm. Hon har ärvt ett kråkslott där. För att få in pengar till reparation av det sviktande taket har hon hyresgäster, singlar som hon, självständiga unga kvinnor som glömmer att fylla kylskåpet.

Det börjar snöa. Tunga vita tussar. Taket knarrar. Det blir akut att skaffa en snöskottare. Vännerna samlas på puben. En skrattretande enkel plan skissas och sätts i verket. Sedan börjar saker och ting gå över styr …

En humoristisk ”Bridget Jones” med djup, fniss, nostalgi och romantik.
Recensioner och provläs romanen.

Pris Exilium förlags nätbokhandel: 150 kronor + porto. Boken kommer inom 5-6 arbetsdagar i din brevlåda.
E-bok pris: 50 kronor, ladda ned direkt.

Jfr.pris  Adlibris  Bokus

Finns som LJUDBOK

Exilium rygglogo rosa